En León


PUBLISERT 06:15 - 01.08.2017
Annet - 0 Kommentarer

Okei, prøvde meg på en spansk overskrift, men om det er korrekt må Gudene vite. - Jeg er altså på plass i León og har bodd her i to dager. Her studerer jeg spansk og Latin-Amerika studier, og jeg skal bo her til midten av desember. Du tenker kanskje "Shitt så deilig og varmt!" - Ja, det er varmt. Nei, det er ikke alltids deilig. Førsteinntrykket av León var egentlig ikke noe annet enn en basic spansk liten by, men vi har ikke utforsket så mye på egenhånd enda så blir spennende å se hva byen har å by på. Varmt er det her hvertfall. Yr sier 33 grader, men luftfuktigheten her er så ekstremt høy at det føles ut som vi går i en uendelig badstue og svetter av å puste. Jeg skal riktignok ikke klage, alt er bedre enn norsk sommer!

Dagen i går gikk til en liten omvisning av studiesenteret, spise middag ute og generelt sett bare det å komme seg på plass og hilse på de andre jentene og guttene som hadde kommet hit noen dager før oss. Det virker som en kjempetrivelig gjeng, så jeg trives!! Ellers gikk vi forbi et stort lysshow på Leóns kjente katedral etterfulgt av musikk og dans. Veldig fascinerende å se på Nicaraguansk(?) kultur!

I dag derimot har dagen gått til skole, skole og skole. Vi hadde første time i dag, noe jeg synes var helt grusomt. En real katastrofe. Vi ble delt inn i grupper på 5-6 personer sammen med en lærer som ikke snakker annet enn spansk. Jeg tenkte forkurset innebar basic spansk som enkel grammatikk, lære tall, enkle ord osv, men NEIDA. Vi kjørte rett på med uregelrette verb, avanserte setninger osv. Avansert nok til å skremme vannet av meg! Så mens alle var ute å koste seg på stranden, satt jeg meg pent ned med spansklekser og grammatikk. Skal ikke henge lenger bak enn nødvendig!

Foruten det lille store spansk-problemet jeg har møtt på så er det lite annet som ikke føles veldig bra. (Dopapir i søppelkasse føles ikke(!) bra.) Kan ikke få sagt det nok ganger hvor trivelige folkene er her. I dag var vi ute å spiste middag, og selvom vi måtte vente i nesten to timer på mat, så var det så god stemning at tiden bare fløy forbi. På veien hjem begynte det også å regne noe ekstremt. Det er regntid i Mellom-Amerika, så vi er underholdt av syke nedbør og lynshow om kveldene!

Jeg skal prøve å oppdatere litt oftere, men det skjer ganske mye og internettet er ganske dårlig, slik at det ikke alltid er like lett.

Tonje


Skriv en ny kommentar